MUSEUS I JARDINS


Hola! Sóc Laura i vos parlaré dels museus i jardins que hi ha per a visitar a París.
I ara toca un poquet de cultura...
En el temps lliure, també podeu anar de museus o relaxar-se en els jardins.
Els museus més coneguts a París són el Louvre i el Museu d’Orsay. Per poder vore el Louvre al complet es necessiten varios dies. La gent va només a vore la famosa Mona Lisa, coneguda també com La Joconda. És impressionant la quantitat de gent que hi ha davant del quadre intentant fer una foto. No és res de l’altre món, és un quadre molt xicotet, decepciona un poc, encara que “para gustos los colores”…
Fa poc han aprovat una nova llei que diu que per als menors de 26 anys de la Unió Europea l’entrada a monuments i museus nacionals és gratuita! La veritat és que està súper bé, perquè al ser joves nosaltres hem entrat a quasi tot gratis!! I una gràcia, la veritat…
Tots els jardins tenen el seu encant. Els jardins més grans són Tullerias i els jardins de Luxemburgo. Tenen una gran extensió de verd per a passejar i seure tranquilament.

Faré una llista dels parcs- jardins que són interessants per a visitar:
- Jardin de Tullerias: té dos grans fonts i al seu alrededor cadires per a poder seure a llegir o simplement descansar i prendre el sol. És un agradable passeget fins a arribar al Louvre.
- Jardines de Luxemburgo: és super gran. És ideal per a passejar i veure moltissimes plantes i floretes que en primavera trauen el seu color.
- Bois de Boulogne: si el que voleu és perdre’s ací segur que ho feu! És molt exòtic i inspira tranquilitat i calma.
- Bois de Vincennes: hi ha una cova molt bonica i pots disfrutar d’un llarg passeig ja que este bosc és enorme!
- Parc André Citröen: és conegut pel seu globus gegant. Es pot muntar al globus per vore les vistes de París des d’un altre punt de vista.
- Parc de la Villette: és atractiu però hi ha de millors.
- Jardins del Museu Rodin: és un lloc que està super bé per a descansar. Ningú diría que es tracta d’un museu. Si no vols entrar al museu, perfectament pots entrar als jardins i fer-te un gelaet o refresquet envoltat de naturalesa.
- Campos de Marte: és l’esplanada que està darrere de la Torre Eiffel.
- Trocadero: està davant de la Torre Eiffel. És el lloc ideal on tot el món fa les típiques fotos a la Torre. La veritat és que té unes visites espectaculars. Es veu la cúpula dorada de Los Inválidos i darrere el Panteó. És normal que et trobes amb nombroses actuacions si estas per Trocadero, ja siga firetes, shows musicals amb ballarins, músics, una xaranga… també hi ha gent patinant, amb la bici, llegint, gitats en la gespa…
- Jardín de Plantes: és molt bonic. És una passà vore la quantitat de plantetes, arbres i flors que hi ha. Si és primavera encara està tot més bonic.
- Las Arenas de Lutecia: és com un foro romà on feien actuacions o guerres tipo gladiadors. Està situat en un ambient natural.

A més, hi ha dos boscos, un a cada part de París. El Bois de Boulogne és una zona de bosc inmensa per a poder perdre’s i disfrutar de la naturalesa. El Bois de Vincennes és també molt gran. Els dos boscos tenen llacs i si voleu podeu agafar una barqueta per a passejar.

Ara toca visitar museus:
- Louvre: és grandíssim. És recomanable visitar-lo per parts. Dedicar-se cada dia a una secció o seccions per poder vore’l tot de dalt a baix. Si el que vols és vore el més important, voras La Mona Lisa, la Victoria de Samotracia, Amor y psique, els enormes Toros alados, el Código Hamurabbi i molts dels coneguts quadres de la pintura italiana, renaixentista i francesa. En una paraula: Impressionant!
- Museo Orsay: És conegut pel rellotge. Crec que antigament la sala de la planta baixa era una estació de tren.
- Museo Rodin: és interessant. En els seus jardins també hi ha escultures per vore, entre elles El Pensador i la figura de Balzac.
- Museo Nacional de la Edad Media: està molt curiós. L’estètica de la façana que és un Castell ja et situa en l’època medieval. Visita també els seus voltants perquè té un petit jardí.
- Museo de Cera: ací podreu vore molts famosos que encara viuen o que ja hagen mort com reis, polítics, actors, literaris, músics…
- Museo Picasso: a qui li agrade lo abstracte, està bé. És ràpid de visitar.
- Museo Carnavalet: és el museu que conta la història sobre París, totes les guerres i antics regnats.
- Museo Centre Pompidou: és un museu d'art modern. La façana de l'edifici consta d'uns tubs gegants de colors. Les seues obres són molt estranyes però són curioses i molt vistoses.

Tots estos museus són gratuits amb la nova llei (menors de 26 anys de la UE) llevat del museu de Cera, ja que no forma part dels museus internacionals.

Espere que vos haja sigut de gran ajuda! i ja sabeu... a visitar-los tots o casi tots perquè realment valen la pena. c'est vrai!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario